0

М ъж заплати паркиране в „Зелена зона” в София, въпреки това, автомобила му е бил вдигнат от „паяк” и преместен на наказателен паркинг. Мястото е бул. „Ситняково” и ул. „Попова шапка”, предава NOVA.

„Получих съобщение, че автомобилът е репатриран, след като съм заплатил със SMS и съм спрял след знака, в началото на улицата”, разказва Иван Личев и добави, че е заплатил 62 лв. за репатриране и 20 лв. фиш за неправилно паркиране.

На улицата след знака за „Зелена зона” е поставен и още един, който забранява паркирането. Между двете табели има малко пространство.


„Имахме доста ожесточен разговор на паркинга, защото ми обясниха, че на мястото може да спре само един „Смарт”. Аз ги попитах как ще спре като реално няма и 5 м. от кръстовището и влизаме в друго нарушение”, каза още Личев.

„В случая няма никакво заблуждение, по-скоро е регистрирано непознаване на задължителните предписания на съответните знаци - монтираните тук са от различни забранителни групи. Знакът, който е сложен в началото е от група Д – знаци със специални предписания, поставят се в началото на зоните”, заяви Коларов от ЦГМ  и добави: „В тази зона има места, на които не може да се паркира, защото води до затрудняване на движението на други автомобили”.

Относно объркването, което създават местата на двата знака Коларов коментира: „Тези знаци се монтират в началото и в края на зоната за платено паркиране, ако се премести хората в един момент ще бъдат подведени”, обясни Коларов.