0

Б ългария вече може да се гордее с първия по рода си парк в Канада, Северна Америка, който носи името на българин, успял да наложи името си и да прослави страната ни.

Приключи процедурата по преименуване на парк в центъра на град Мисисага, Голямо Торонто, Канада на името на покойния почетен консул на Република България в Канада – г-н Игнат Канев.

Новото име на парка ще е “Iggy Kaneff” – както накратко са наричали добре познатия в града българин. Лично новоизбраният кмет г-жа Бони Кромби съобщи официално новината на генералния консул г-жа Велислава Панова. В Канада, и по-специално в град Мисисага, град Брамптън и Голямо Торонто, г-н Канев вече е оставил трайна следа със сградите, построени от него.

Както и с филантропската си дейност, като той помагаше и продължава чрез компаниите си да реализира мечтите на много хора. До смъртта си през юли 2020-а година г-н Игнат Канев беше и почетен консул на Република България в Канада.

Човек, който ще остане пример и за поколенията със своето визионерство, работохолизъм и обич към хората.

Г-н Канев притежава десетки признания в Канада и в България - удостоен е със званието „Член на ордена на Канада“, орден „Стара планина – първа степен“, почетен гражданин е на гр. Русе, както и носител на доктор хонорис кауза на Русенския университет.

Искрено се надяваме този нов парк да стане неизменна част от живота на българската общност в Канада.