0

П арламентът ще заседава извънредно във вторник вечерта. Това стана, след като ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за извънредно заседание на Народното събрание днес във връзка с цената на тока. Новината обяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

ИЗПРАЗВАМЕ КЕСИЯТА: Плащаме близо 30% по-скъп ток!

„Днес, ние от ГЕРБ-СДС и ДПС, внесохме в деловодството на НС искане за извънредно заседание на НС, за да можем да изслушаме председателя на КЕВР и служебния министър на енергетиката”, поясни Теменужка Петкова.

„Целта на това наше нестандартно решение е да прекратим опитите да се злоупотребява с конституционните промени, които направихме преди няколко месеца. Когато решихме парламента да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва контрол върху изпълнителната власт, а не да се превръща залата на Народното събрание в предизборна трибуна, която да се ползва недобросъвестно от всеки, който няма какво да каже извън това. Искаме да приключим днес с този свободен ден в предизборната кампания. До момента нямаше никакъв смисъл от заседанието. Сигурен съм, че и от следващо заседание няма никакъв смисъл, но го правим. Надявам се колегите от останалите политически сили да се концентрират към кампаниите си, да си представят програмите, а не да използват залата на НС за някакъв трамплин. Няма да помогне на никого това. Единственото, което ще направим, е да сринем допълнително авторитета на парламента”, поясни Тома Биков.