0

Д оставчик на замразени мишки и плъхове за 60 000 лева без ДДС търси Столична община, сочи справка в регистъра на обществените поръчки.

Гризачите са предназначени за храна на екзотичните животни в столичния зоопарк. В техническите изисквания към поръчката е записано на какви условия трябва да отговаря стоката. Гризачите трябва да са разпределени по размер и брой. Така тези, които са между 15 и 22 грама, трябва да са пакетирани в торби от 10 или 25 броя. Мишките, които тежат до 40 грама, пък може да са в пакети до 50%.

Опаковка 

Опаковката задължително трябва да е прозрачна от здрав, устойчив материал. Мишките да са добре подредени, като всяко животно трябва да се вижда отчетливо през опаковката. Да са добре затворени, без наличие на въздух във вътрешността на пакетите. Не се допуска наличие на фекална маса, следи от урина и остатъци от фураж във вътрешността на пакетите.

Изискванията към мишките е да са цели, със запазена структура, космена покривка и всички видими външни органи, свеж вид, формата и цветът трябва да са запазени, а след дефростиране консистенцията на месото да е плътна. След размразяване, животните трябва да се запазят цели, с ясно оформени органи и твърда мускулатура, с твърда структура, без мирис на развалено и загниване и кашеста консистенция.

Изисквания 

Сходни са изискванията за качеството и на плъховете. Разлика има в броя на гризачите в опаковките. Тези, които са с размер до 120 грама, трябва да са в пакети от 10 или 25 броя. По-едрите екземпляри, които тежат от 130 до 180 грама, трябва да са опаковани по 5 или 10 броя в плик. Стоката трябва да се доставя в контейнери, които осигуряват необходимата температура за транспортиране на замразени продукти. Всяка доставка се придружава от съответните документи за произход. Срокът за подаване на оферти за участие в поръчката изтича на 20 ноември.