0

С викове съд за садистите десетки пловдивчани се събраха на протест в центъра на града и тръгнаха с шествие по главната улица. Те са провокирани от изключителната жестокост към кучето Джеси от Пловдив. Искането им е Стоил Георгиев, който тормозил кучето, да получи ефективна присъда. Протестни действия бяха обявени и в други градове в страната, коментираха пловдивчаните.

Случаят с кучето Джеси изкара пловдивчани на улицата.

 Случаят с кучето Джеси изкара пловдивчани на улицата.
TrafficNews

Всички се отправиха към прокуратурата, държейки плакат в ръка с лика на Джеси, за да отправят своите искания и да спре насилието над животни. Според тях не се обръща достатъчно внимание на такива жестоки случаи над животни, садистите остават без наказания за жестокостта, която причиняват на четириногите. 

Сред протестиращите беше и Радослава Камбурова, която е една от спасителките на кучето и сега полага грижи за него.

“Държава няма. Дали ще е за куче, дали за човек. Той е посягал и на дете, дори е имало и дело, което се е гледало при закрити врата и са го оправдали. Нямам никва информация по разследването. Никой не ми се обажда. На 7 май пуснах нова молба към прокуратурата с нови свидетели и искания. В понеделник адвокатката ще се обади. Подозираме, че Зоополицията в Пловдив не прави нищо, а взимат едни заплати само. Много се радвам, че дойдоха толкова хора, на които им пука и не са безразлични”, заяви през сълзи Камбурова.

По думите на жената, преди дни, след скенер на Джеси ѝ е бил открит тумор, а подозренията за получаването му са, че агресорът й е давал стероиди. Тя е категорична, че протестите ще продължат, ако няма някакво развитие по тази тема.

По време на шествието дойдоха и деца , които сами бяха изработили плакати с думите - “Ние сме техния глас”. Кучето Жана също протестираше за Джеси, както и нейният стопанин, който е чужденец. Въпреки това хората призовават повече граждани да дойдат на централната улица и да протестират в подкрепа на животните, защото много от тях биват тормозени от агресори, които не получават наказание.

Джеси 11 години е живяла без любов и под ужасен терор. Видът на кучето издава, че през годините стопанинът не е полагал грижи за него, но за щастие то вече е спасено, коментираха съпричастни със съдбата му.

На 9 април ученици от Френската гимназия в Пловдив видели питбула в безпомощно състояние, воден от собственика Стоил Георгиев. Кучето куцало, имало кръв, следи от порязване и нямало козина на места. Затова подали сигнал в полицията. Униформени установили собственика на животното, а БАБХ му наложи глоба за това, че не полага адекватни грижи за четириногото.

*Източник: TrafficNews