0

П ървото поставено условие за събиране на коалицията вече е в процес на изпълнение. В Правната комисия депутати приеха законопроект за противодействие на корупцията, съобщи NOVA. Досегашните партньори определиха гласуването като първа стъпка към нов кабинет.

Преди да са категорични в коментарите си oбаче, коалиционните партньори изчакват окончателното приемане на законопроекта свързан с Антикорупционната комисия. Именно това, както и Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ са двете условия, поставени от "Продължаваме промяната" за ново коалиране и правителство с мандата на БСП.

"С подкрепата си за антикорупционния закон „Има такъв народ” продадоха ръка в подкрепа, но не безусловно. „От нас е ясен знак и ние го заявихме още вчера. Направили сме всички наши бележки и нашите опасения за закона”, заяви Ива Митева, ИТН. Подкрепата за кандидатурата на Бойко Рашков остава под въпрос. „Дали ще е Бойко Рашков или не - е въпрос на преговори. Ако кажа, че ще е той, се обезсмисля цялата процедура утре”, допълни тя.

„Продължаваме промяната” отчетоха първия знак, но все още изчакват преди да си правят изводи. „Това със сигурност е едно от нещата - като условието  със сигурност е добър знак”, посочи Андрей Гюров, ПП. И допълни: „Правим всичко възможно да има правителство”. Законът за антикорупция влиза за разглеждане в пленарна зала в петък.