0

В зривът срещу автомобила на главния прокурор не е имало как да убие Иван Гешев. Той е пътувал в бронирана лимузина с най-висока степен на защита от всички, с които разполага НСО в момента - по-висока дори от тази на колата на президента. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев след изслушването му в парламента в петък.

„От самото начало следя развитието по казуса. Бях уведомен непосредствено след взрива. Това, което мога да кажа, е, че в автомобила, който е бил обект на това взривяване, не е имало членове на семейството на Гешев. Той е пътувал сам с назначената му охрана от НСО. Маршрутът, по който се е движел, е бил обичаен за него, многократно е минавал оттам”, заяви Демерджиев от парламентарната трибуна. 

Той даде повече информация и за щетите върху бронирания автомобил след експлозията. "Лично видях автомобила след взрива - има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети. Видът на взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил", съобщи той. И подчерта, че никога не е твърдял, че експлозията е била инсценировка.

"Прокуратурата ще получи пълното ни съдействие, както и това на партньорските ни служби", увери вътрешният министър.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=315&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnovinite.nova%2Fvideos%2F177782328557055%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>