0

Р одителите на деца, загинали в катастрофи, поискаха нови мерки срещу пияните и дрогирани шофьори. Те се срещнаха с министъра на вътрешните работи и настояха за по-тежки и бързи наказания, информира NOVA.

На този етап обещанието е до януари на територията на страната да заработят още 4 лаборатории за кръвни тестове на шофьорите, за да излизат по-бързо пробите за алкохол и наркотици.

След срещата от сдружението „Ангели на пътя” се събраха на протест пред Съдебната палата и за кратко затвориха движението по улица „Алабин” в центъра на града.

Час по-късно се проведе и поредното заседание на делото за смъртта на 14-годишния Филип, който беше прегазен миналата година на пешеходна пътека в центъра на София. Припомняме, че пробата на шофьора показа над 2 промила алкохол.

„Нещата се протакат с изслушването на свидетели. Постоянно някой намира някаква причина да не се яви в съда. Гонката продължава на всяко заседание, на което ние слушаме как убиецът на Филип е форсирал двигателя преди пешеходната пътека вместо да намали”, заяви Николина, майката на Филип.

„Какво означава съучастникът в убийството – жената, която е била до него – да отказва да даде показание? Та тя е един от основните свидетели. И днес ще сезираме прокуратурата, тя също да бъде в делото призована като съучастник в убийството на Филип”, заяви Петя Иванова.