0

Д нес в сградата на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“ в София главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис пусна в употреба пощенска марка „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“. Това съобщиха от "Български пощи". Художник на тази марка е Таксин Ахмед , който и представя образи от най-известните роли на Госпожа Стихийно бедствие, изиграла през годините.

ПОЧИТ: Пуснаха марка за 100 години от рождението на легендарната Стоянка Мутафова
Стоянка Стоянка Стоянка
8

В официалната церемония взе участие Калин Сърменов – директор на Държавния сатиричен театър. Изданието се състои от една пощенска марка в блок и специален пощенски печат. Легендарната Стоянка Мутафова почина на 6 декември на 97-годишна възраст. 

Стояна Константинова Мутафова е емблема на българския театър и българското кино. Истинското име на актрисата е объркано в афиш и тя става позната на всички като Стоянка. 

Играе в над 90 театрални постановки. Популярна с ролите си във филмови и телевизионни продукции като „Големанов“, „Вражалец“, „Милионерът“, „Новогодишна шега“, „Топло“, „Любимец 13“, „Кит“ и др. Известни нейни сценични партньори са Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Невена Коканова.