0

М ъж на 76 години от Габрово е получил изаряния по тялото след взрив на газова бутилка за битови нужди на терасата в дома му, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал вчера около 10:10 часа в жилище на габровската улица "Венера". При възпламеняване на изтекъл газ от бутилката възрастният мъж е пострадал и има изгаряния. Те са довели до увреждане на здравето с  временна опаснст за живота, посочиха от полицията. Оттам уточниха, че в жилището има и материални щети.

Пострадалият незабавно е приет за лечение в областната болница "Д-р Тота Венкова"  в Габрово, а  впоследствие е транспортиран до болницата  "Н. И. Пирогов" в  София. По случая е започнало досъдебно производство, предаде БТА.  

Ден по-рано при инцидент с газова бутилка пострада 83-годишен мъж в Плевен, който също беше настанен в болница. Газовата бутилка е запалила терасата на апартамент в жилищен блок, а пострадалият е с обгаряния от пожара в жилището му на улица "Васил Левски", съобщиха от Областната дирекция на МВР в сряда.