0

Л идерите на ПП-ДБ обявиха, че срещу тях е започнала най-мръсната предизборна кампания в България.

Пръв за старта на очакваната мръсна предизборна кампания заговори Кирил Петков и обвини вътрешния министър в оставка Калин Стоянов, че излъгал депутатите по време на изслушването си в зала, информира БНР.

"Реално бухалките се извадиха отново. Във вчерашния ден арести на висши длъжностни лица в митници, никой не излиза да казва нищо. Днес изчезва главният секретар. Информацията, която имаме, е, че вчера са претърсвали неговия офис".



Атанас Атанасов обвини за политическата атака доскорошните си партньори в управлението:

"Свидетели сме на организирана и координирана операция за дискредитиране на коалицията ПП-ДБ чрез използване на нереформираните прокуратура и служби за сигурност. Използват ги тези, които провалиха ротацията".

Междувременно Кирил Петков призна, че е настоявал пред Калин Стоянов заместник-министърът Кирил Ценкин да оглави изборния щаб на МВР.

"Много исках да имаме честен човек, шеф на щаба на изборите. Но, искам ясно да заявя - господин Стоянов има само двама шефа - единият се казва господин Борисов, другият се казва господин Пеевски. Откъде получава инструкции? Кой му се обажда по време на нощите?"

Депутатът и бивш вътрешен министър Бойко Рашков каза, че са опитали да се свържат с подалия оставка главен секретар, но не са успели и не знаят къде е.