0

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България.

Изводът е докладван на служебния премиер Димитър Главчев, който в неделя сутринта свика работно съвещание.

В него участваха министрите на отбраната Атанас Запрянов и на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова, началникът на отбраната Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност.

Правителството следи внимателно развитието на ситуацията и е в готовност да предприеме допълнителни действия при необходимост, се казва в съобщението. „Нашата основна задача е да запазим живота и здравето на българските граждани в региона“, заяви Главчев. 

„Извиках ви не толкова рано сутринта, за да ме запознаете с актуалната ситуация в района на Близкия Изток във връзка с извършените нападения с безпилотни летателни апарати и крилати ракети от страна на Иран срещу Израел. Ще ми се да ми давате актуална информация какво се случва непрекъснато.

Нашата основна задача е да запазим живота и здравето на българските граждани в района. Мисля, че от това, което докладвахте през всичките тези дни няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България”, заяви Димитър Главчев.