0

С поздравления към именика Атанас Пеканов започна заседанието на правителството. По случай Атанасов ден премиерът Гълъб Донев пожела на министър по управление на европейските средства да бъде здрав и упорит винаги в своята работа.

"Пожелавам ти нещо, което ще ти е полезно във всеки един момент в житейския ти път, без значение дали си вицепремиер или премиер. Бъди здрав и пази името си от коментатори", пожела Донев и поднесе на Пеканов бяло пликче с подарък по повод празника. 

"Благодаря, г-н премиер, благодаря, колеги, пожелавам на всички нас успехи за България", отвърна Пеканов, приемайки поднесения дар. Мистерия остава с какво се е отчел пред министъра си Гълъб Донев. 

От думите на министър-председателя стана още ясно, че утре Министерски съвет ще излезе с отчет за свършеното до момента. 

"Утре в 10 ч ще се проведе открито заседание на Министерския съвет, на което ще направим отчет за свършеното през тези почти 6 месеца от мандата на служебното правителство. Това е един дълъг период за съществуване на служебно правителство. Разбира се, че имаме какво да отчетем. Нееднократно сме заявявали, че ние преди всичко действаме и работим, отстояваме интересите на България и на българските граждани и решаваме най-наболелите проблеми в нашето общество. Така че отчетът ще бъде доста наситен с факти, с резултати, които показват и най-добре могат да обрисуват дейността на служебното правителство през тези почти 6 месеца", заяви Донев.