0

П оредно нападение от питбул. В неделя около 10.30 часа сутринта, докато Жанета Драгойчева разхожда кучето си от породата Йоркширски териер в градинката пред входа ѝ, ги напада питбул.

Той е без каишка, без намордник и без стопанин на място. Малкото куче по-късно починало във ветеринарна клиника, където са се опитвали да го спасят.

Питбул разкъса малко куче!

Случаят е от софийския квартал „Сухата река”. По думите на стопанката агресивното животно размятало домашния ѝ любимец повече от 15 минути.

На помощ пръв се притича Стефан, който е съсед на Жанета.

„Видях от терасата какво се случва и слязох. Опитах се да го избутам с няколко ритника, но това беше диво животно, не беше нормално куче. Не се разсейваше от външна намеса. Посегнах няколко пъти с пръчка към него и питбулът избяга”, разказа той пред NOVA.

ЖЕСТОКО: Питбул без намордник нападна жена и уби кучето й! (ВИДЕО)

Синът на Жанета - Иван Драгойчев, дошъл на място, позвънил на 112, но кучето не било открито. Потърпевшото семейство подало жалба до прокуратурата.

Във Facebook групата на квартал „Сухата река” друга жена написала пост по-рано през деня, че съпругът ѝ и кучето им също се натъкнали на сивия питбул. Кучето опитало да нападне и техния домашен любимец от порода померан.

ЗВЕРСТВО: Майка завърза детето си с белезници и го хвърли на питбул!

От Столичната община заявиха за NOVA, че сигнал до тях не е достигнал. От там допълниха, че когато това се случи, ще извършат проверка по случая.

„Към момента за случая в кв. „Сухата река“, при който питбул напада малко кученце порода йорки, не е постъпвал сигнал. След постъпване на сигнал ще се предприемат необходимите действия за проверка на собственика и обстоятелствата на инцидента и ще бъде съставен акт за нарушение. През месец септември екипите на Столичен инспекторат са направили близо 150 проверки на собственици на домашни любимци.  Проверките са извършени в градски паркове и зелени площи, където се разхожда домашни кучета. Установени са нарушения в паркове „Надежда“, „Гео Милев“ и „Южен парк“. Съставени са 5 акта за водене на куче без повод. По постъпили жалби и сигнали са съставени 7 акта за нарушения, които са за установени инциденти с кучета и хора. Инспекторите извършват проверки както по график, така и след жалби на граждани за проблеми при разходките на кучетата. Проверява се за наличието на паспорт и микрочип, водене на повод и с намордник за големите и агресивни породи кучета, както и за разхождане на определените от кметовете на райони места, почистване след животното”, посочват от СО.

УЖАСЯВАЩО: Питбул, разхождан от дете, уби померан! (ВИДЕО)