0

О кръжна прокуратура - Кюстендил е образувала 2 досъдебни производства по повод смъртта на Ангел Христов - Геле, познат като единия от Братя Галеви.

Първото трябва да установи дали починалият човек е действително Христов, а второто - какви са причините за смъртта и дали тя е естествена, защото по тялото няма следи от насилие при първоначалния оглед.

Трупът е закаран в столична клиника за съдебно медицинска експертиза. Не са установени следи от насилие. Прави се индентификация дали лицето е издирнаното Ангел Христов. Това потвърди за "Телеграф" говорителят на окръжната прокуратура в Кюстендил Мариана Сиракова.

„В РУ – Дупница образувано досъдебно производство след постъпил сигнал вчера за настъпила смърт на 53-годишен мъж в дома му в Ресилово. Той е бил обявен за международно издирване с червена бюлетина. Трупът е закаран за аутопсия, предприети са процесуални действия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с установяване на самоличността на лицето, причините за смъртта и кога е влязъл в страната. Работата по случая продължава под надзора на прокурор от ОП - Кюстендил“, обяви и говорителят на ОДМВР- Кюстендил, Катя Табачка.

Погребението е насрочено за 13.30 ч в църквата Свети Георги в Дупница. В двора й тече усилена подготовка. Група от над 10 души коси ливадата и премита, за да бъдат посрещнати опечалените.

Захари Белчев

Захари Белчев

Захари Белчев