0

Б юджетна комисия прие с 10 гласа “за” предложението на Кирил Ананиев от ГЕРБ, че ден преди гласуването на редовно правителство не е целесъобразно да се гласува удължаването на Бюджета.

Ананиев допълни, че нищо не пречи утре след гласуването на редовно правителство да проведат заседание на комисията и да проведат гласуването. При проведеното гласуване 10 от членовете на комисията подкрепиха това предложение, а други 9 гласуваха “въздържали се”, съобщи БГНЕС. 

Припомняме, че удължаването на бюджета от 2022 година беше прието на първо четене. Предложението беше подкрепено от ГЕРБ-СДС, ДПС, "БСП за България" и "Български възход". Против бяха двама от "Продължаваме промяната", а останалите 50 депутати от формацията гласуваха с "въздържал се". Въздържаха се също от "Демократична България", "Възраждане" и един от левицата.

Служебният кабинет прие и внесе в Народното събрание предложението за т. нар. удължителен закон за бюджета с основен мотив, че служебното правителство не разполага с необходимата парламентарна подкрепа, за да предлага свои идеи и политики в интерес на българските граждани, както и дългосрочни политики.