0

С лънце и дъжд ще се редуват през следващите дни. Лъчите ще се показват сутрин, а по-късно през деня облаците ще ги скриват, показва прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология.

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд обаче над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Дъжд с гръмотевици ще има само на отделни места. Живакът в термометъра ще показва между 23 и 28 градуса, а в София - около 23 градуса.
Над планините ще е слънчево. Избралите почивния ден за туризъм трябва да знаят, че около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Плаж

Слънчевото време ще ни радва и на плажа, като се очакват временни увеличения на облачността, но без валежи. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има мъгла. Максималните температури ще бъдат около 20-23 градуса. Температурата на морската вода пък ще достига 18-20 градуса.
Утре и в понеделник пак ще се радваме на слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. Утре вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен. Той ще отслабне и в понеделник ще е почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините и низините за кратко ще има мъгла. До петък ни очакват превалявания от дъжд и температури до 27 градуса.