0

П редложихме приоритети, идеи, теми за разговори, възможности за търсене на ясна платформа и конкретен отговор на кризите, които стоят пред България. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като заедно със съпартийците си напусна сградата на президентството.

Днес държавният глава Румен Радев проведе консултации за съставяне на правителство с представители на партията. От думите на Атанасова стана ясно, че президентът Румен Радев не е разкрил кога ще връчи първия мандат на най-голямата парламентарно представена сила.

"Очевидно е, че дори ползването на контактната група не срещна нито разбиране, нито държавническо отношение от другите и те смятат, че по-голям шанс има друга политическа сила. Ние считам, че всичко, което заявихме като възможни приоритети, като търсене на мнозинство по определени теми все още стои на масата. Очакваме останалите парламентарни групи да помислят отново за възможности“, обобщи тя.

Атанасова бе категорична, че ако партията не получи знак за решаване на кризите, то ГЕРБ ще покаже самочувствие и ще предложи експерти за съставяне на правителство.