0

П ри откриването на предизборната кампания в град Хасково, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че при ротацията всеки министър, който не си е свършил работата ще бъде сменен. "За съжаление, реалната управленска власт е в министри, назначени от ПП - някои от тях са аматьори. За тези 9 месеца няма да им научите имената, камо ли какво са свършили", каза лидерът на ГЕРБ пред номинираните за кметове, общински съветници и партийния актив.

Бойко Борисов отправи и критики към управлението на "Продължаваме промяната". По думите му държавата е на дъното. И затова умно Асен Василев помоли, а ние се съгласихме, да отложим бюджета след изборите, добави той. 

Борисов припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в хазната е имало 12-16 милиарда фискален резерв, а еврофондовете са работели. 

"Откакто влязохме в тази коалиция, извинявам се, не-коалиция, ние объркахме хората и станахме за смях, но сме в една лодка и гребем заедно", отбеляза още Борисов. Той поясни, че балансът е труден, но най-важното е, че поне лодката се движи в евроатлантическата посока. 

На сцената до областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев бяха и седмината кметове на общини - всички до един ще се борят за нов мандат, а някои за трети-четвърти поред - Станислав Дечев на Хасково, Иво Димов на Димитровград, свиленградският кмет Анастас Карчев, на Харманли - Мария Киркова, Милена Рангелова за Симеоновград, Диана Овчарова на Ивайловград и на община Любимец - Анастас Анастасов.

"Важното е ПП ГЕРБ в област Хасково отново да има 7 от 7 кметове на общини с № 7 в бюлетината", каза Добрев, като наблегна на помощта от правителствата на ГЕРБ за общините в региона. "Ако не сме ние, ще се случат пълни безобразия в тази държава", заключи Добрев.

"Важно е да се справите добре, защото това дава повече сила, аргументи и увереност и на депутатите, да ви защитават по-добре в парламента", обърна се Борисов към досегашните кметове на ГЕРБ, кандидати за нов мандат, а някои за трети и четвърти. Всички до един му благодариха за направените инвестиции  като премиер и обясниха, че работят още по проекти от времето на ГЕРБ и стария програмен период, защото след кабинета "Борисов" няма нито един нов проект. 

"Кметът трябва всеки ден да показва каква придобивка е направил за хората", напомни им Борисов и пресметна колко жилища са били санирани по програмата в региона от времето, когато управляваше ГЕРБ. "175 санирани блока имат тези кметове", обърна се той към градоначалниците на ГЕРБ в региона, заели местата си на сцената.