0

Б ританският вестник "The Sun" определи Пловдив като достойна алтернатива на Рим, заради добре запазената архитектура от римската епоха.

Според изданието предимство са много по-бюджетните възможности за посещение на българската дестинация без тълпи от туристи.

Според Райън Грей, журналист от вестник "The Sun", туристите вече избират алтернативни места на световните дестинации, които ще им донесат същите преживявания. А заради археологическото си наследство, Пловдив е все по-търсен: 

"Много по-евтино е от други европейски градове, но има същата атмосфера и култура, знаете – един от най-старите живи градове в Европа. Поради тази причината хората би трябвало да имат възможност да го посетят и да имат уникално преживяване, каквото може би, не биха могли да получат никъде другаде в Европа. Не съм посещавал Пловдив, но след като направих проучване заради статията, определено Пловдив е в моя списък на места, които планирам да посетя", разказва Райън Грей. 

Explore написа, че Пловдив е страхотно алтернативно място да видите малко римска архитектура далеч от Колизеума в Италия.

Най-очевидната точка за сравнение идва от античния театър на Филипополис, който се намира точно в центъра на града. Добре запазените руини на са една от най-посещаваните забележителности на Пловдив, като в атракцията все още се провеждат представления. 

Освен Античния театър, други притегателни места за пътешествениците са Римският стадион, Одеонът и форумът на Филипопол.

Тази година предстои възстановяване на полетите от летище Пловдив до Тел Авив, Истанбул, Милано и Рим, като очакванията са за допълнително увеличение на туристическите посещения.