0

В събота над Източна България предимно ще превалява дъжд, докато в западната част на страната облачността ще се разкъса и ще е предимно слънчево. Това прогнозира пред „Телеграф“ дежурният синоптик на НИМХ Анастасия Стойчева. 

Северозападният вятър над Източна България ще се обърне в посока север-североизток и температурите ще се понижат до 15-17 градуса. В същото време на места в Горно-Тракийската низина и в крайните райони на югозападната част на страната ще достигнат до 23-24 градуса. 

Слънце 

Неделя ще е ден без валежи, като облачността над Източна България ще се разкъса и ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, в много райони ще стихне. Сутринта за кратко в източните котловинни райони ще има намалена видимост и ще е по-хладно в сравнение със съботния ден. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса. По Черноморието сутринта живакът на термометъра ще стига до 12 градуса, а през деня до 18-23 градуса. 

През седмицата в по-голямата част от страната ще е без валежи, слънчево, по-значителна облачност ще има по Черноморието. Към четвъртък над планините и по морето може да вали слаб дъжд.

От ден в ден температурите ще падат с 1 градус и в петък на много места ще са под 20 градуса. Очаква ни типично есенно време, прогнозира Анастасия Стойчева.