0

В полунощ на Възкресение температурите ще са между 7 и 12 градуса и който ходи на църква, ще трябва да си вземе яке. За това предупреди климатологът Георги Рачев пред „Телеграф“. 

Според него дъждовете от петък ще продължат и в събота, като на места ще стигнат 50 л на квадратен метър. Това ще е особено силно в старопланинската верига и Родопите. Край морето ще вали по-малко от Централна и Западна България, каза Рачев. 

Неделя 

След студената нощ срещу неделя температурите бързо ще се покачат и през деня на Възкресение ще достигнат 21-22 градуса.  

Въпреки това няма никаква опасност за слани до 10 май. Гергьовден засега се очертава да е сравнително топъл, с максимални температури от порядъка на 17 до 23 градуса, а сутрешните между 8-13 градуса. Следобедните часове в Западна България и планинските райони има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и превалявания. 

От вторник ни очаква сравнително хубаво време, прогнозира Георги Рачев. На 7 май следобед започва дестабилизиране на атмосферата и се очертава типичното майско време със следобедни превалявания и гръмотевици. Така е до четвъртък, следва затопляне и стабилизиране.