0

С ептември се нажежава до 37°. Най-високите температури през новия месец ще бъдат между 32° и 37°, а най-ниските - между 7° и 12°, по-високи по Черноморието, сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология. 

Очаква се средните температури на първия есенен месец да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е между 17° и 20°, а за планините - между 3° и 10°.

Слънце 

През по-голямата част от първите десет дни на месеца ще бъде предимно слънчево, а температурите ще са по-високи от обичайните.

През второто десетдневие изгледите са за повече дни с повишена вероятност за валежи. Температурите ще се понижат относително, но ще останат над климатичните норми.

Сухо и слънчево се очаква да бъде в началото и през последните дни от периода.

И през последните десет дни от месеца се очаква температурите да се задържат сравнително високи.

Времето ще бъде предимно слънчево, временни увеличения на облачността ще има главно в следобедните часове и в планинските райони. 

В събота над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време.