0

Т ихо, топло и горещо ще е през следващата седмица. Времето ще бъде идеално за море. Температурата на морската вода ще са между 27 и 28 градуса, отбеляза пред вестник „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев. 

Почиващите на планина ще се радват на по-прохладно време с много слънце. Очертава се прекрасно време за почивка, особено за тези, които се намират в Батак, Доспат, Голям Беглик - така наречената българска Швейцария, казва професорът. 

През уикенда ще бъде доста топло. Температурите ще бъдат между 32 и 36 градуса. Днес следобед на много малко места има възможност в планинските райони да превали. Не се очакват градушки.

Лято 

В понеделник ще бъде още по-топло. Сутрин температурите в ниското ще се задържат около 20 и над 20 градуса и ще са налице типичните тропични нощи. Месец август и септември се отличава с много постоянно меко време.

Слънцето не е толкова силно, колкото през юни и юли, но все пак е достатъчно високо над хоризонта, за да даде възможност до края на седмицата да има температури между 32 и 37 градуса, отбелязва проф. Рачев.

Възможно е в сряда и четвъртък при подходящи условия да имаме температури и над 38 градуса по поречието на Дунав и Горнотракийската низина.