0

В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу Константин Сулев, прокурор от Софийска районна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на съда.

"Той е обвинен, че през периода от 30 май до 1 юни 2023 г. в София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за лице, като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини другиму вреда, а именно на двама души, като от престъплението могат да настъпят немаловажни вредни последици – незаконно засягане правата на граждани и уронване престижа на съдебната власт, в частност на прокуратурата", посочват от обвинението, но не става ясно кои точно са тези хора.

Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание.

Преди дни при изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, бившият ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова посочи, че колегата ѝ Константин Сулев, който е работил по делото срещу Петьо Петров и го е обявил за издирване, в момента е обвиняем.