0

П уснаха ски застраховки на промоция. Дружествата се надпреварват с полици на акция, сред които специални намаления за групи планинари и ниски такси, показа проучване на „Телеграф“. Именно преди Коледа е моментът, в който се правят най-много планински застраховки, защото сезонът за запалените любители на пистите предстои, коментираха застрахователни брокери.

Покритие

Повечето стандартни планински застраховки покриват инциденти, които не са в резултат на практикуване на екстремен спорт. Цената е 6 лв. Ако карате сноуборд извън писта, също няма да ви обезщетят. Двойно трябва да платите за полиците, в които влизат екстремните хобита. Повечето планински застраховки включват издирване с хеликоптер. Обезщетение не се дава, ако сте над 70 години, участвали сте в състезание, докато се е случил инцидентът, или сте употребили алкохол или наркотици.

Възможности

Възможностите са да сключите застраховката за няколко дни или за цяла година. В повечето случаи сумата, която може да получите, варира между 1000 и 2000 лв. Сред най-евтините предложения е да платите 3 лв. за 3 дни, като обезщетението е 2000 лв. Често хората избират да сключват такива контракти само за няколко дни, докато трае почивката им в планинския курорт. За една година сумата, която трябва да платите, е 30 лв. Има и компании, предлагащи отстъпки от 40% от цената, ако наведнъж се застраховате повече от 4 души.

Има и специални коледни застраховки за имущество с намаление от 20 на сто, което важи до февруари догодина. Сред промоционалните предложения е пакет за 37,74 лв. Полицата срещу пожар, природни бедствия, вандализъм покрива щети за 20 000 лв., за земетресение обезщетението е 15 000 лв. Влиза и случайно счупване на стъкла, като се плащат 500 лв.