0

С редно 200 лева се очаква да пръснат студентите за купон на 8 декември. Тази година празникът се пада в петък и много от младежите ще се отдадат на веселие и през почивните дни. Кувертите за София са около 60-100 лева на човек, но повечето са с малко количество алкохол, а извън столицата варират от 70 до 150 лева с нощувка. За страната най-много предложения има от къщи за гости и вили, които се отдават за големи компании. Самостоятелните вили са за от 12 до 25 души и се отдават за две нощувки на цени от 1800 до 2300 лева, което като се раздели на броя на гостите, излиза между 20 и 35 лева на човек. Повечето от тях разполагат с механа и кухня, където могат да си приготвят вечерята празнуващите. Сред малкото са предложения на хотели за такива в Троян, които предлагат пакет нощувка със закуска и празнична вечеря и DJ парти за 108 лева на човек. 

Пакети 

Банско и Пампорово са сред най-предпочитаните места в България за студентския празник. Цените там варират около 160 лева на човек за две нощувки с празнична вечеря, безплатна дискотека и СПА център. Във Велико Търново също са пуснали оферти за празника като в по-луксозните места кувертът е 100 лева. Менюто включва комбинирана салата, основно ястие с пилешко и свинско месо и гарнитура, хлебче, мезе, минерална вода и безалкохолно, а за настроението на младежите е планирано да има попфолк изпълнител. Има обаче и механи, където цената е 25 лева на човек, като изборът на храна и напитки е свободен, а като се надхвърли сумата, се доплаща. 

Зад граница 

Масово студенти резервират и места за настаняване в съседните държави като Гърция, Сърбия и Турция. Сред офертите за Турция има такива с нощувка в Одрин, но в празничната вечер партитата ще са на кораб по Босфора. За следващия ден пък е планирана разходка с автобус и шопинг. Предложенията за Сърбия са за Сокобаня, Върнячка баня, Ниш, Пирот и други. Една от тях е за 390 лева на човек, като в сумата влизат две нощувки, хотел с минерален басейн, жива музика, богата вечеря и напитки на корем. И към Гърция има групи, които се организират сами, като за хотел ще платят 200 лева за две нощувки със закуски. Планът е да отидат на бар, където да празнуват и да завършат празничната нощ в дискотека с много танци.