0

П рез следващата седмица ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна. То ще може да се осъществява без ограничения.

Инспекция на ремонтните работи в съоръженията направи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова. 

Ремонтът на двата тунела ще продължи през есента в посока за София. Прекъсването на строителните работи е за да бъде облекчен трафикът през летния туристически сезон. Прогнозният срок за окончателното завършване на основния ремонт на двата тунела на АМ „Хемус“ е лятото на 2025 г.

МРРБ

Откакто са пуснати в екплоатация двата тунела не са ремонтирани основно.

Министър Коритарова провери и хода на работата по изграждането на близо 8 километра от обходния път на гр. Бяла, който е част от бъдещата магистрала „Русе – Велико Търново“. За участъка „Русе – Бяла“ в момента се изготвя технически проект. Работи се усилено в участъка “Обход гр. Бяла” с дължина 35,4 км на автомагистралата „Русе-Велико Търново”. До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка „Бяла – Велико Търново“, съобщи Виолета Коритарова.

На 10 юли министър Коритарова ще даде старта на основния ремонт на "Дунав мост" при Русе. Строителните дейности ще се извършват без спиране на движението и няма да се затваря съоръжението. Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи. Прогнозният срок за изпълнение на ремонтните дейности в този участък е около 4 месеца и половина за всяка от лентите. За по-добра организация на движението регулирането на трафика ще се извършва с адаптивна светофарна уредба.