0

П резидентът Румен Радев ще покани на консултации за съставяне на правителство втората политическа сила "Продължаваме промяната" в понеделник. Това обяви пред журналисти държавният глава, който посети Тараклийския държавен университет в Молдова.

"Важно е консултациите да продължават, но е и важно да има ясно разбиране в самите политически партии, че е нужен диалог и то конструктивен диалог", посочи Радев и продължи:

"Нужни са компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Сами виждате, че цикълът избори след избори не е най-доброто решение".

Той беше категоричен, че за това кога ще бъде връчен първият мандат, ще има значение и ходът на консултациите.

На въпрос как ще коментира твърденията на представители на ПП, че влияе върху избора на председателите на парламентарните комисии, Румен Радев заяви категорично:

"Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини интриги".

Парламентът е за приемане на законодателство, а не за създаване на интриги, така че съм съгласен с президента. Това заяви Асен Василев от "Продължаваме Промяната".

Призовавам бюджетът да бъде изпратен и ние с удоволствие бихме го разгледали, за да се постигне сигурността на българските фирми и граждани и да имаме стабилна икономика. Относно думите на президента и т.нар. информация “от кухнята” е напълно ненужна, заяви Василев.