0

"Проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията." Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той коментира думите на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който нарече служебните правителства „диктатура“.

Ако трябва да обвиняваме някой, че Борисов започва да говори по този начин, това са Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция, легитимация и възможността да го прави“, заяви държавният глава. 

Припомняме, че в неделя Борисов заяви "Две години и половина знайни и незнайни министри ни управляваха, докато траеше този хаос, безвремие, едно нищо. И всички тези служебни кабинети бяха посочени еднолично от един човек - това е диктатура".

"Г-н Борисов наруши един стар принцип - в дома но обесения не се говори за въже“, посочи президентът.  „Чудя се как той повдига темата за магистралите. Кои магистрали - преди да е дал отговор на въпроса къде отидоха чувалите от неговите магистрали. Защо магистралите му се разпадат? Защо хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което доказаха всички извършени проби“, заяви Радев

 По повод случая, в който 26-годишен мъж обезобрази с макетно ножче 18-годишно момиче в Стара Загора Румен Радев заяви, че правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварско деяние. Обществото трябва да продължи да оказва своя натиск.