0

П резидентът Румен Радев коментира изказването на премиера Димитър Главчев, че е предложил той самия да поеме Министерство на външните работи. 

"В петък, в края на деня, получих това авангардно предложение от Главчев. Защото аз съм казвал много пъти, че ако ми подаде човек, на който има доверие - аз веднага ще издам указ. Аз го посъветвах все пак да проучи малко повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, да не говорим за Външно министерство", уточни президентът. 

Главчев с предложение към президента!

"Макар да му отне почти седмица, г-н Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил на този пост, той щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси. Защото министърът на външните работи е пряко отговорен за организацията на изборите в чужбина. И това няма как да стане, ако на поста е зам.-председател на партия, която участва в изборите", заяви президентът Румен Радев.

Той подчерта, че не е защитавал Стефан Димитров. "Аз съм бил против това зам.-председател на партия да отговаря за изборите", допълни той.

Президентът заяви, че в понеделник сутрин ще се състои последен разговор между него и Димитър Главчев по темата кой да оглави Министерство на външните работи.

*Източник: NOVA