0

17 души се ожалиха на Доган, пуснаха отворено писмо.

След като още един депутат мина на страната на подкрепящите позицията на Ахмен Доган относно начина на гласуване на кабинета "Желязков", отцепниците станаха 17.

Новото лице в групата е плевенският представител Марио Рангелов. 

Той също подкрепи отвореното писмо до Доган, въпреки че преди това гласува в подкрепа на кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС.

Писмото

В отвореното писмо се казва:

Уважаеми г-н Доган – почетен председател на ДПС,
Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС,

Ние, народните представители, изпълнили Вашето разпореждане за неподкрепа на кабинета „Желязков“, заявяваме, че в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения.

ДПС има почетен председател в лицето на д-р Ахмед Доган, олицетворяващ непреходните ценности и стратегическите цели на ДПС, както и двама председатели на ДПС, избрани на последната Национална конференция. Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС.

Джевдет Чакъров
Джейхан Ибрямов
Севим Али
Ализан Яхова
Валентин Тончев
Анджей Джандев
Едис Даудов
Ешереф Ешереф
Левент Мемиш
Мехмед Салим
Тимур Халилов
Фатме Рамадан
Хабибе Расим
Хайри Садъков
Юсеин Вейселов
Ердуан Мехмед
Марио Рангелов

Още отцепвания

Въздържалият се Джейхан Ибрямов съобщи по-късно в четвъртък, че е гласувал "против", но поради техническа грешка вотът му е бил отразен некоректно в справката на Народното събрание.

Той е подал сигнал до администрацията и е помолил за поправка. Областният съвет на ДПС в Търговище, от където той бе избран за депутат, свали доверието си от него и го призова да напусне ръководството на партията и парламента. В четвъртък той бе изключен от парламентарната група.

Депутатът Ердуан Мехмед също се отрече от вота си "за". В писмо до председателката на парламента Рая Назарян той пише, че волята му била да гласува "против" и също моли вотът му да бъде променен.