0

Г азът, който "Продължаваме Промяната" са купували до последния си ден в управлението, е през дъщерна румънска компания на "Газпром" - WIEE. Това обяви по време на брифинг в централата на ГЕРБ Делян Добрев. По време на брифинга от ГЕРБ предоставиха фактури за извършени плащания през румънска дъщерна компания на "Газпром" - WIEE. Една от фактурите е на стойност 27 509 400,00 - за периода 1 - 31 юли 2022 г. 

Добрев обясни, че "Булгаргаз" купува от WIЕE Румъния на цена от 110 евро, а България има договор с компанията майка "Газпром" за доставка на газ на цена от 86 евро.

Добрев съобщи, че са внесли сигнал в МВР и Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за въпросните действия и добави, че "Продължаваме Промяната" трябва да дадат отговор на въпрос, защо вместо за 86 евро са купували газ от румънската дъщерна компания на "Газпром" на 110 евро.

Добрев коментира още, че от разликата в размер на 28 процента между двете цени 110 евро и 86 евро печелят офшорките на "Промяната" и самият "Газпром". 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че най-изгодното правителство в полза на Русия е това на Кирил Петков.