0

П редседателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура по повод твърдения на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и един от предшествениците му на поста - депутатът Божидар Божанов, са го принуждавали да подписва договори с определени фирми.

За това първи разказа именно Йорданов след Председателски съвет в кабинета на Росен Желязков два дни преди първия тур на местните избори. На същия съвет беше обсъждана и справката на ДАНС, която послужи като основание на ЦИК да отмени машинното гласуване.

Тошко Йорданов допусна, че вероятно всички присъствали на Съвета ще бъдат извикани на разпит:

"Това не е дума срещу дума. Това са 12 човека, които сме чули това. Думите бяха на министъра на електронното управление, казани пред председателя на Народното събрание, пред представители на всички парламентарни групи БСП, ПП-ДБ, разбира се, ЦИК и включително Мария Габриел, която тогава беше министър-председател. Тук става дума за корупция в огромни размери и заплахи и при това от лидера на управляващата политическа партия Кирил Петков, бивш действащ министър, Божидар Божанов. Те, ако не обърнат внимание, ще е престъпление, извинявайте. Той е потвърдил, доколкото разбрах, министърът на електронното управление", предаде БНР.