0

В началото на март започва изплащането на пенсиите на хората с изтекъл срок на решения от ТЕЛК. Това обяви министърът на здравеопазването Асен Меджидиев. Той обясни, че затруднението е дошло от прехвърлянето на данните в информационната система.

В края на миналата седмица омбудсманът Диана Ковачева сигнализира за забавени и неизплатени пенсии на хора с увреждания. В последните си дни 48-ото Народно събрание прие окончателно промени, които предвиждат при забавяне на преосвидетелстване - хората с увреждания да запазят правата си и финансовата подкрепа за тях да продължи. Средствата ще бъдат изплащани от Агенцията за социално подпомагане и от НОИ, съобщи Нова телевизия.

"Наистина има голямо затруднение в случая, но съвместно усилията и на МЗ, НОИ, МТСП още в началото на следващия месец да започне изплащането. Всички данни са прехвърлени, лично аз съм издал заповед за прехвърляне на данните от информационната система, те се обработват - просто според мен не се подаде информация навреме към тези хора, откога ще получават възнагражденията", каза министърът на здраеопазването Асен Меджедиев.