0

В сички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовното заседание на СОС.

"Компромис с никой от изпълнителите, нито по веригата, проектанта, през надзора, до изпълнителя, няма да бъде направен", уточни тя. 

Фандъкова даде повече информация относно ремонта на жълтите павета и какво предстои. “В договора, който имаме с изпълнителя, са заложени санкции от 830 000 лева за закъснение или некачествено изпълнение”, каза тя и добави, че и сега няма да направи компромис, както е правила досега.

Кметът на София показа списък със санкции наложени от общината на фирма "Трейс" на стойност над 2 млн. лв. и добави, че няма нужда да се правят внушения, че няма да има подведени под отговорност.

“Поискала съм да вземат повторни проби от ремонтираните участници и на второ място да се направи експертен съвет“, каза тя и добави, че експертите ще бъдат както от България, така и от чужбина.

“Нарушаване и разрушаване на културна ценност е не просто недопустимо, а престъпление по Наказателен кодекс и съм дала случая в прокуратурата”, категорична е Фандъкова. Тя добави, че участъкът, който има нужда от ремонт, обхващащ 5% от общия договор и напомни, че цената на общия договор е на стойност от 17 млн. лв.