0

Р одители, чиито деца са били отчуждени от тях заради бившите им половинки, се появиха на билбордове из столицата. 

Наклеветиха ме, че съм ударил 5- годишния си син по главата. Последва дело за домашно насилие и заповед да не го доближавам на по-малко от 200 метра. Не мога да ходя на тържествата му в детската градина, на тренировките му, разказа пред „Телеграф“ Кирил Ников, един от родителите, чието лице също е на билборд.

Паното е поставено близо до сградата на съда, където тече и делото срещу него.

Решение

По думите на Ников бившата му съпруга не изпълнява съдебното решение, според което той има право да вижда момченцето си 2 уикенда в месеца, два вторника и два четвъртъка от 17 до 20 часа, както и 30 дни през лятото и по празниците. Преди няколко години се разбрали със старата си половинка за режима на виждане с малчугана. Миналата година обаче, малко след като се задомил отново, нещата се променили. 

Сигнали

Според разказа на бащата все по-често бившата му съпруга и майка й намирали оправдание той да не се срещне с детето. Извинението било „Той не иска да те вижда“. Когато Кирил настоял, последвали сигнали за домашно насилие.

„Принудих се да ходя на срещите с боди камера, за да не ме наклеветят“, казва Кирил. Въпреки това делото срещу него е факт и все още е висящо. Сега Наков вижда детето си само в контактен център по разпореждане на съда. Зървал го за не повече от 5-10 минути, и то не във всички посочени дни.

„Това е мощен инструмент за тормоз“, казва Кирил. По думите му той е наклеветен и въпреки че свидетели са потвърдили пред съда, че детето не е било насинено или бито, ограничителната заповед не е отменена.

„Ти вече си осъден, докато тече делото. Колко повече могат да ме осъдят от това да не виждам детето си“, казва той и добавя, че докато свършат тези безкрайни дела, момченцето му ще израсне без него и с увредена психика.