0

Р оналдо и Исус се родиха в Дупница. Двете бебета са сред новите жители на общината. Другите интересни имена са Фабиан, Елинор и Ая, съобщиха от Община Дупница.

С постоянен адрес в града са 232 от бебетата, родени през 2022 година. Родените в чужбина дупничани са 65. Най-много са проплакалите във Великобритания - 15, следва Италия с 14, САЩ-11, Германия-8.Новородени бебета с постоянен адрес община Дупница има още в Сингапур, Канада, Испания, Нидерландия, Малта, Молдова, Гърция, Кипър. Последното бебе на Дупница за миналата година е проплакало на 31-и декември в общинската болница. Малкият принц носи името Стоян.
Смъртността на територията на общината е 783, като само за града починалите са 584. Сключени са 126 брака, а регистрираните разводи са 69.

Междувременно стана ясно, че над 700 деца в Перу, родени през 2022-ра година, носят името на легендата на световния футбол Пеле. Считаният за най-велик футболист на всички времена почина на 82-годишна възраст на 29-ти декември, но продължава да е жив чрез своето име, което е много популярно в Перу, съобщава местната служба за идентификация и граждански статус.