0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обяви против изпращането на министри като част от делегацията ни в САЩ. Посещението беше анонсирано преди ден от премиера Николай Денков в Брюксел. 

“Аз съм бил много пъти в Щатите. Да седят пред камината на Белия дом, тогава ще се мерят с мен. Рано е още! Отидох - топове, оръжия, паради като съм бил там. Кацах виждах се с президента, минаваха церемониите, срещи с общности, с Българо-американска камара и вечерта си тръгвах - да не харчим пари за хотели, който определи визитата като разхищение на държавни пари. 

“Няма лошо да се ходи. Но през седмица?”, изрази изумлението си той. 

"Казах, че има разточителство за летенето със самолет. Премиер и президент трябва да отидат при премиер или държавен секретар. Допреди седмица всички министри щяха да ходят", възмути се бившият премиер. 

"Единствено предупредихме колегите да не си преписват каквото НС е свършило - и с ядрените реактори, подкрепата за Украйна, правосъдната и конституционната реформа. Като отидат, се надяваме да го чуем публично и там. Могат да пътуват където си искат", заключи Борисов по темата и обяви, че му предстои среща с Денков, който му бил писал да се видят. 

Бойко Борисов бе категоричен, че ротацията в правителството трябва са се случи с мандата на ГЕРБ. 

“Нали не си представяте да се унижим така”, заяви той и подчерта, че ротацията не е на всяка цена. 

"Нищо в живота не е на всяка цена. Има подписано споразумение, ГЕРБ се придържа. Аз имам увереност, че ротацията ще се свърши, но всеки ден чувам нови и нови претенции. Затова връщам темата към регулаторите ", подчерта той и отправи критики към (не) коалиционния си партньор Кирил Петков, който не бил подменил ръководството на регулаторите, докато бил в коалиция с ИТН и БСП.