0

С офийският университет „Св. Климент Охридски“ ще приема студенти без изпит, а само с оценки от държавния зрелостен изпит (ДЗИ). С тях ще може да се кандидатства в 120 бакалавърски програми. 

Алма матер вече прие документите за кандидатстудентската кампания през 2024 г. – правилник, балообразуване за специалностите и график за провеждане на двете кандидатстудентски сесии. 

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия ще се осъществява само по електронен път. Тя започва на 5 март и продължава до 17.00 часа на 1 април за първата кандидатстудентска сесия и в 17.00 часа на 3 юни за втората.

През тази година СУ ще проведе кандидатстудентски изпити по биология и химия за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, по математика за специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет, по физика за специалностите във Физическия факултет, по английски, немски, френски, италиански език, география и изпит-събеседване на специалностите „Изобразително изкуство“ и „Графичен дизайн“.