0

П ървата учебна електрическа кола „Тесла“ на Илон Мъск се появи у нас. Автомобилът изненада шофьори по магистралата и снимките му моментално се появиха във Фейсбук. „На старо тази кола е между 80 и 135 хиляди лева, бая ентусиазиран автоинструктор трябва за нея“, коментират потребителите в социалните мрежи. 

Проверка на „Телеграф“ установи, че автомобилът с регистрация СО2022СР е собственост на Валери Иванов от Костинброд.

Школа 

Мъжът е собственик на автошкола, намираща се на столичния бул. „Царица Йоана“ в „Люлин“. Освен че „Тесла“ като цяло се отличава от останалите автомобили, учебната е брандирана и има характерният знак „У“ на тавана. А конските сили на колата спрямо модела достигат до внушителните 772. Оказа се, че е хит сред младите кандидати за шофьори и те имат голямо желание да се обучават тъкмо на този автомобил. Иновативният подход на собственика Валери Иванов е желанието школата му да е в крак с тенденциите и съвременните изисквания, става ясно от публикация в регионалния сайт за Софийска област – Балканец. От автошколата са категорични, че са готови да въведат в бъдещето всеки курсист. Записалите се могат да изкарат освен стандартния курс за категория В и невероятно изживяване в рамките на един учебен час на Tesla 3. 

Мечта

Валери Иванов от Костинброд предизвиква всички, които искат да разчупят рамката и да се потопят в необятния космос на шофирането с Tesla. Учебната Tesla е сбъднатата му мечта, твърди собственикът. Чрез обучението си в школата Иванов цели безопасни пътища и една по-чиста България. Шофирането и преживяването на курсистите е в спокойна среда, без стрес и излишно притеснение. И винаги с положителни емоции.