0

В ъпреки че атмосферата в западната част на страната ще е нестабилна в почивните дни, минималните температури ще са между 14 и 18 градуса, а максималните между 24 и 30 градуса. Това прогнозира климатологът Георги Рачев пред „Телеграф“.

Според него няма да се повтори студът от преди време, ще е топло, но над централната и най-вече западната част на страната ще има превалявания. На изток включително и край морето ще бъде топло. Температурите ще са между 21 и 25 градуса, а на морската вода се движат между 21-23 градуса, като затоплянето й ще продължи и през следващата седмица.

Захлаждане

Промяна на времето ще настъпи в понеделник, когато над западната половина на България ще захладнее с около 2-3 градуса. Няма да е жега, ще е по-облачно, а в понеделник и вторник на повечето места, включително и на изток има възможност за формиране на купесто-дъждовна облачност и дъждове.

Те ще са със силно петнист характер, а на повечето места ще са между 2 и 10 л на квадратен метър. Възможно е в планинските райони и планините валежите да достигнат и до 20-25 л на кв. метър на отделни места. От сряда и четвъртък температурите се повишават и за почивните дни отново ще стигнат 28-30 градуса, каза Георги Рачев.