0

П осрещаме есента с 37 градуса, съобщиха от Националния институт по хидрология и метеорология. Сутринта ще е топло, а в равнините се очакват жеги. 
В източните райони ще духа умерен, южен вятър. 

Дневните температури още ще се повишат и максималните ще достигнат неочакваните за есента между 32° и 37° градуса, като по-ниски ще останат по морския бряг, а в София – около 33°. В планините ще бъде предимно слънчево с умерен югозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 27°, на 2000 метра - около 20°. По Черноморието ще е топло, със слаб до умерен югоизточен вятър, градусите на въздуха ще са 25°-27°, а на морската вода 23°-25° според синоптиците от НИМХ

Италия 

Към края на седмицата над Северна Италия очакваме да се формира нов средиземноморски циклон, като от  22 септември до 27 септември времето над Западните Балкани,  Южна Италия и Йонийско море ще е под негово влияние според meteobalkans.com. Те предупреждават, че между 24-28 септември и у нас се очакват значителни валежи. На много места над Западна и Централна България ще се разразят гръмотевични бури, ще има условия и за градушки.