0

Д епутатът от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов получи порицане заради облеклото, с което се яви на трибуната в пленарната зала на НС. Председателят на парламентарната група на партията излезе с тениска с надпис „Harward Law”, (Хардварско право бел.ред.) Tова се случи по време на дебатите по решението за връщане на Иван Иванов начело на КЕВР. В изказването си той разкритикува яростно шефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова и подложи на съмнение юридическите й способности. 

Преди това Йорданов носеше сако, което обаче свали, когато се качи на трибуната. 

"Искам да ви напомня, че се намираме в Народното събрание. Вашето облекло не отговаря на висотата на тази трибуна", поясни председателят на парламента Мирослав Иванов.

С тениски като тази на Тошко Йорданов се обличат студентите по Право и завършилите в Харвард.

По време на миналия парламент колегата му от ИТН Филип Станев получи забележка от Ива Митева, че идва на работа в Народното събрание със скъсани дънки. Народният представител бе избрал за пленарната зала актуален модел джинси с кръпки, които бе съчетал със сако в пурпурен цвят. Тогава Тошко Йорданов и Станев, който не е депутат в този парламент, често се появяваха в пленарната зала с тениски.