0

О брат – няма да закриват детското отделение на врачанската болница. Това стана ясно след среща на министъра на здравеопазването д-р Христо Хинков и заинтересуваните страни. Той увери, че държавата е готова да осигури средства, а първата задача е в спешен порядък да се намерят медици, които да заемат работните места на напускащите. "Ще запазим отделението. Ще търсим начини да намерим шест души педиатри. Това ще стане в най-скоро време. До другата седмица трябва да стане", заяви той. Междувременно от Община Враца увериха, че са в готовност да осигурят общински жилища за лекари, които биха дошли да работят в болницата.

Криза

Проблемът с детското отделение възникна, след като лекарите и някои от медицинските сестри подадоха предизвестие за напускане поради натоварения график заради липса на персонал и ниското заплащане. До 15 август все още има кой да работи, но след това съдбата му става неясна.

По-рано в четвъртък директорът на болницата д-р Кети Ценова подаде оставка. За да не се поражда допълнително напрежение, министърът взе решение на този етап да не прави промени в управленския мениджмънт на болницата и не подписа оставката на д-р Ценова.