2

Р аботещи в градския транспорт в София излязоха рано тази сутрин на протестна акция, организирана от Федерацията на транспортните синдикати към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). Те настояват за увеличение на заплатите и за подобряване на условията на труд.

БТА

Недоволните служители се събраха първоначално на последната спирка на линии 4, 88, 204, 304, 384 и H4, която се намира в ж.к. „Дружба“ 2. Както разбирам, някой отклонява рейсовете, които не могат да стигнат до последната спирка, така че колегите са готови да блокираме "Цариградско шосе", каза за БТА председателят на ФТС Александър Шопов.

БТА

Той потвърди, че имат покана от кмета на София Васил Терзиев днес след протеста.

Часовете за работа са много, не достигат хора, извънреден труд се дава, заяви Валери Петков, който е ватман. По думите му основната заплата е 1830 лв. на ватман. Когато правим двойни надници, взима 200-300 лв. отгоре, посочи Петков.

БТА

Вчера от КНСБ предупредиха, че е възможно движението на някои линии от градския транспорт да бъде затруднено заради днешната акция. Засега протестиращите остават на първоначално обявеното място в ж.к. "Дружба". На място е и вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов, предаде БТА.

БТА

БТА

БТА