0

С нимка между бившия министър-председател Кирил Петков и шефката на кабинета му Лена Бориславова разбуни интернет пространството. На нея се вижда как двамата се качват по стълбите хванати за ръце, публикувана от БНТ. 

Малко след скандалната снимка Лена Бориславова написа в личния си фейсбук профил:  Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър. Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната. Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г. Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България", завършва Бориславова. 

Само за броени минути снимката стана обект на множество коментари. Станислав Балабанов от ИТН публикува фотоса с коментар: И тук се е подпрял на “парапета”…