0

Ш умен скандал избухна в най-голямата спешна болница у нас. Служители на „Пирогов“ обвиниха съветника на военния министър Тодор Тагарев и член на „Да, България“ Мустафа Емин, че е изискал от тях да извадят дето от шокова зала, за да настанят неговото.

Разкритието направи Неда Диманова, която е станала пряк свидетел на случката с Емин. Служителката на болницата описва поведението му в кратък пост в социалните мрежи, споделен и на страницата на „Пирогов“.

"Нощес в Пирогов дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неготово, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в Пирогов и можем да проверим. Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. Попитах „господаря” от Рибново така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема", пише Диманова.

От „Пирогов“ пък изпратиха позиция до медиите, в която обявиха, че е “тъжно, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури“.

„Болница "Пирогов" е обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага й пациент по установени, важащи за всички, медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи“, добавят от лечебното заведение.

От Министерство на отбраната обявиха, че се извършва установяване на истинността на твърденията на служителката на спешната болница у нас, след което веднага ще предприемат нужните действия.

От „Да, България“ също излязоха с официална позиция случая, като заявиха, че „не толерират каквито и да е било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции“.

“Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията. С оглед необходимостта от пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около този случай е сезирана Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията”, заявяват от „Да, България“.