0

Д епутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков трябваше да бъде изслушан във вторник от парламентарната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях. Заседанието обаче протече със скандали и обиди между него и народните представители от ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид, предаде "Флагман".

Основна тема бе защо обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови (баща и син) са посещавали многократно кабинета на Рашков, когато той е бил вътрешен министър.

Преди това бе изслушан и бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров.

Бойко Рашков обясни за пореден път, че се е срещал с Мартин и Стефан Димитрови, тъй като те му подавали сигнали за изнудване и за купуване на гласове в района на Хасково. Рашков директно обвини ДПС в порочните изборни практики. Тошко Йорданов обаче посочи, че и ПП-ДБ купували гласове. 

В крайна сметка след изложението си Бойко Рашков обяви, че няма какво повече да каже и че следва да напусне, понеже тази комисия действала преднамерено, като обвини за това Станислав Балабанов от ИТН, който води предишното й заседание. 

Балабанов и титулярният председател Тошко Йорданов впоследствие разкритикуваха поведението на бившия вътрешен министър. Те обвиниха Рашков, че е избягал от въпроси. Това направи и Рая Назарян от ГЕРБ, както и Хамид Хамид от ДПС.

Тошко Йорданов пък накрая изненадващо заяви: "Г-н Рашков избяга да каже, но знаете ли, че те са съседи с тоя Стефан Димитров? Една ограда ги дели. Къщите са им една до друга. Той не си познава съседите и освен това интересно ми беше да науча защо Живко Коцев представя Стефан Димитров на разни шефове на ОДМВР по нареждане на Рашков. Това са въпроси във въздуха. Останаха риторични въпроси, които имат отговор. Това е проблемът, когато избягаш от изслушването - че всеки един неудобен въпрос, който зададем, става отговор в неприятната му част. Колеги, присъствахме на уникално заседание. В крайна сметка това е прекрасно, защото се случва пред очите на българите.".