0

Л ичен лекар скочи на пациентка докато чака за преглед. Това става ясно от видео, което циркулира в мрежата. Драмата се разиграла в болница във Варна. Пациентката Ивалина Иванова разпострани кадри с арогантното поведение на доктора. От видеото става ясно, че тя е там във връзка с изготвяне на документация, свързана с ТЕЛК решение на нейния съпруг – също пациент на въпросния личен лекар.

Разговорът започва грозно от страна на джипито с думите: „Вие нормални ли сте?! Няма да ме припирате! Аз съм човекът. Аз съм над ТЕЛК-а! след което ескалира с още по-сериозна вербална агресия от страна на медицинското лице. 

"Ти не съществуваш, вие не съществувате", крещи лекарят на жена, която го заснема. 

"На мен никой не ми държи сметка. Къв е срокът за издаване на документа. За мен срок няма. Намери ми документ, където пише, че има срок за мен", продължава да вика докторът. 

Той продължава да говори на висок тон, а когато жената го пита кога ще бъде готов, лекарят отговаря: "Когато реша аз, а не когато вие решите". 

На финала на близо 7-минутното видео лекарят казва, че няма как да разговаря със съпруга на въпросната жена, защото „той е малоумен“, а тя разстроена му заявява, че ще го съди.

Видеото беше споделено и от бившия министър на здравеопазването Костадин Ангелов, който казва, че е сезирал Изпълнителна агенция медицински надзор и Българския лекарски съюз да извършат проверки във връзка с видеото. 

"От кадрите личи агресия на колега лекар, която е насочена към близки на 21 годишен онкоболен пациент. Настоявам за бърза проверка, спешни мерки и решение на административните проблеми с ТЕЛК на пациента!", пише Ангелов.